Populære sportsgrene i Danmark – de klassiske og de moderne

I takt med, at vi har fået mere og mere fritid i Danmark, er der sket en opblomstring af hobbyer og sportsgrene blandt danskerne. Nogle sportsgrene fortsætter med at være vores foretrukne, men vi er sandelig også begyndt at inddrage mere moderne udgaver i vores hverdag.

rush 1335365 12801 1 1024x720Kilde: Pixabay 

De klassiske sportsgrene

Fodbold er og bliver vores foretrukne sport i Danmark. Mere end 300.000 danskere spiller aktivt fodbold i hverdagen, mens en stor mængde danskere ligeledes er glade for at følge sporten via TV eller fra stadionernes tribuner.

For tiden er det især Superligaen, der vækker begejstring hos de fodboldinteresserede. Med odds på 8.00 placerer online spil i skrivende stund AGF i ligaens top fire, og skal vi tro holdets målmand Kamil Grabara, er der gode chancer for en sejr til AGF i denne sæson.

En af landets andre store klubber gør dog sit for at forhindre den udtalelse i at holde stik. Med odds på 1.62 tordner FC Midtjylland frem i håb om at gøre pokalen til sin. Det er i høj grad disse spændende dueller og kampe mellem de store klubber og spillere, som gør fodbolden til den mest populære sport i Danmark.

En anden klassisk sport, vi holder af at udøve og overvære herhjemme, er håndbold. I Danmark trækker mere end 100.000 jævnligt i træningstøjet for at kaste sig over den populære boldsport. På samme vis som med fodbold holder vi af at følge med, når de professionelle spillere begår sig i de store turneringer. Da de danske håndboldkvinder i december 2020 tævede russerne i gruppefinalen, satte det bl.a. seerrekorder på TV. Knap 1.4 millioner fulgte med hjemme i stuerne.

De moderne sportsgrene

Fra de klassiske holdsport til dem vi kan udøve på egen hånd, selvom mange holder af at udøve denne i selskab med andre. HIIT-træning er blevet det nye sort i Danmark. Denne træning foregår i intervaller og kaldes også for High Intensity Interval Training. Træningsformen fokuserer på styrke og puls ved at kombinere forskellige øvelser. Det betyder en blanding af ømme muskler og sved på panden.

En årsag til sportens popularitet skal findes i dens effektivitet og evne til at skabe resultater på kort tid. I en travl hverdag ser det ud til at være prissatte egenskaber.

yoga 3053488 960 7201Kilde: Pixabay

En anden sportsgren, der for alvor har vundet frem i Danmark, er yogaen. Her er det især den kvindelige del af den danske befolkning, som prøver kræfter med hundestræk og hovedstand. En nyere opgørelse peger på, at hele 15% af danske kvinder i dag dyrker yoga. Meget tyder på, at det bl.a. er sportsgrenens evne til at reducere stress, som medvirker til at gøre den populær. For selvom vi med årene har fået mere fritid i Danmark, ser der alligevel ud til at være et behov for at koble af, og mange bruger yogaen til netop dette formål.

Danskerne har fået flere fritidsinteresser at vælge imellem, så de nu har mulighed for at vælge mellem de klassiske sportsgrene med sociale holdsports, eller de mere de moderne, som vi ynder at dyrke selv. Så der er lidt for enhver smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *