I dag har selv sportsstjerner advokater

Sportens verden er en underlig sammensætning af passion for sporten, underholdning, klubfølelser, talenter og de forventninger, der er, samt hårdt arbejde og masser af penge. Der er både følelser og penge i sportslig sammenhæng og netop dette kan blive en uhyggelig kombination.

Særligt det økonomiske omfang og den kompleksitet, der kan være forbundet med at være sportsudøver har gjort at det er nødvendigt for sportsstjerner at have en advokat. Desuden har klubber, agenter, foreninger og mange andre i sportens verden, også behov for juridisk rådgivning til at agere professionelt på markedet.

real madrid fodboldhold spillerbillede 1024x690

Netop det, at agere professionelt på markedet er som oftest hverken sportsudøvere, klubber eller foreningers spidskompetencer. Her er det sædvanligvis selve sporten der er i centrum, mens de pengemæssige forhold er noget sekundært. Derfor er det en rigtig god idé, at søge juridisk rådgivning, når man – bogstavelig talt – er på udebane.

Sportsret er blevet en vigtig juridisk disciplin

haandbold kvinde er ved at score maal 200x300Som professionel sportsudøver er din karriere afhængig af dine præstationer og derfor er sportens verden også en kynisk verden at begå sig i. Den kyniske sportsverden omfatter kort afstand fra succes til nedtur og det er derfor nødvendigt at være forberedt på begge dele – uanset om man er sportsudøver eller klub.

Går det godt, så er der masser af penge at hente, men ligeså snart det går mindre godt, så er der ikke ret langt til både personlig og økonomisk nedtur. Hvad som helst kan hurtigt vende succesen til nederlag – for eksempel skader, private sager eller svingende præstationer. Der er ofte store penge at hente i sportens verden og derfor er der også store beløb at tabe. Uanset hvad, er der mange penge involveret, når succesen enten stiger eller falder.

Hvor der er mange penge, er der også mange interessenter – herunder blandt andet sponsorer og reklamer – og netop derfor er sportsret i dag blevet en vigtig juridisk disciplin. Advokater kan i dag hjælpe både sportsudøvere og klubber gennem de udfordringer man som sportsudøver eller klub kan møde.

Regelsættet er anderledes

Sportsret dækker over mange forskellige juridiske områder og ikke kun kontraktforholdet mellem en sportsudøver og en klub. Sportens verden omfatter et stort – og for nogen uoverskueligt – regelsæt, og der findes i dag et hav af forskellige typer kontrakter og strukturer.

Uanset om man er sportsstjerne, klub, forening eller andet, så er det en væsentlig del af interaktion i denne verden, at kontrakter forhandles knivskarpt, helt optimalt og med henblik på den bedste løsning for alle parter. En advokat kan hjælp hertil, idet de kommer udefra, har sportsretslig erfaring og naturligvis har det professionelle overblik.

En advokat kan ligeledes hjælpe med skatte- og forsikringsmæssige forhold, som personalegoder, agenthonorarer, erstatninger, kørselsgodtgørelse, samt flyttemæssige forhold, hvis du som sportsudøver skal flytte til eller fra Danmark. Derudover kan advokater håndtere og sammensætte juridiske løsninger, så sponsoraftaler og rettigheder sikres på bedst mulig vis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *