Bliv klogere på cannabisolie

Cannabisolie er et meget debatteret emne i disse dage. Der sker mange ting inden for netop dette marked og det kan være svært at finde hoved og hale i alle informationerne omkring hvad cannabis olie er, hvad det kan og ikke mindst om det er lovligt eller ej. Er du forvirret? Så skal du læse med her, hvor du får et overblik over emnet cannabisolie og de mange hjemmesider som har information om emnet.

Det kontroversielle middel bruges af mange både i form af lovlige og ulovlige midler. Der er blevet forsket meget i stoffet de seneste år, men der mangler stadig meget viden på området. Netop derfor er olien så kontroversiel og derfor genstand for megen debat. Hvad er lovligt og hvad er ikke? Hvad er THC og hvad er CBD? Få svaret på disse og andre spørgsmål ved at læse med her.

Hvorfor er brugen af cannabisolie kontroversiel?

Først og fremmest skal vi lige have afklaret hvad cannabisolie egentlig er. Olien udtrækkes fra cannabisplanten, som de fleste nok kender i andre former f.eks. som hash eller pot. Cannabisolie findes både i lovlige og ulovlige former og netop dette gør det så kontroversielt.

Cannabis består af to forskellige aktive stoffer – THC og CBD. THC er det stof, der gør cannabis euforiserende. Nogle studer viser, at netop dette stof kan have visse medicinske effekter. CBD er derimod ikke euforiserende. Ligeledes har forskellige studier påvist forskellige medicinske effekter af CBD.

THC er endnu en grund til cannabisoliens status som kontroversiel. I Danmark er det ikke lovligt at indtage præparater med spor af THC, trods nogle studier har påvist visse medicinske effekter. Sundhedsstyrelsen har ikke godkendt præparater med THC i netop på grund af de euforiserende effekter. Nogle forskere mener at blot en lille mængde THC kan gøre en kæmpe forskel for oliens virkning, samtidig med at det ikke vil virke euforiserende. Trods dette er det dog stadig ulovligt i Danmark, primært på grund af manglende forskningsmæssig evidens.

Nogle forskningsforsøg viser, at THC kan være med til at stoppe kræftcellers udvikling. Netop derfor kæmper flere forskellige organisationer for en legalisering af produkter, der indeholder små mængder THC. På den anden side er der også forskning, der taler imod brugen af THC. Der er brug for meget forskning på området, før det kan komme på tale, at cannabisprodukter med THC bliver lovlige i Danmark.

olie 1024x624

Behandling og virkning

Der er først blevet forsket rigtigt på området omkring cannabis og medicinske virkninger siden årtusindeskiftet. Det betyder, at der stadig mangler meget viden på området og der stadig er meget, der kan forskes i. Forskningen har dog alligevel påvist at cannabisplanten kan have nogle helt centrale medicinske effekter på en lang række sygdomme.

Cannabisolie kan blandt andet have gavnlige effekter for folk, der lider af migræne og angst. Olien har desuden vist sig at have en kvalmehæmmende effekt, hvilket kan have betydning for mange patienter. Kvalme er en kendt bivirkning i forbindelse med en lang række sygdomme f.eks. forskellige kræftformer, og derfor kan kræftpatienter opleve en bedre livskvalitet, hvis de indtager cannabisolie.

Det har også vist sig, at cannabisolien kan have gode effekter for sklerosepatienter. Ligeledes kan folk med et svækket immunforsvar opleve effekter. Cannabisolien kan også have positive virkninger for folk med gigt, kronisk tarmbetændelse og folk med psykiske sygdomme såsom PTSD og skizofreni. Forskningen er dog langt fra færdig og der sker til stadighed nye ting på området.

Dansk gartneri klar til at indtage markedet

Udbredelsen af brugen af de lovlige cannabisprodukter kan have store betydninger for mange mennesker herhjemme. Udbredelsen kan dog også have stor betydning for den danske økonomi, da der er store investeringsmuligheder i det forholdsvis nye marked. Det danske gartneri Alfred Pedersen & Søn er gået ind i produktionen af medicinsk cannabis i samarbejde med en danadisk partner.

Gartneriet beskæftiger sig med produktion af forskellige grøntsager og planter og er særligt kendt for produktion af tomater. De har indgået en aftale med en canadisk samarbejdspartner om at levere Europas største produktion af cannabis. Markedet er nyt og der er gode betingelser for at vækste. Gartneriet forventer at kunne skabe mellem 50 og 150 nye jobs. Det betyder altså, at udbredelsen af cannabisprodukter kan have store positive samfundsmæssige konsekvenser f.eks. i form af nye jobs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *