3 fede muligheder på din altan

Her får du 3 gode råd til aktiviteter og indretningsmuligheder på din altan. Altaner er en meget normal tilføjelse til mange lejligheder i de danske byer. Oprindeligt er dette blevet en ting, fordi det at have en altan er utrolig givende og dejligt – særligt i sommermånederne.

lejligheder med udendoers altaner 200x300Men for mange er det nu blevet så selvfølgeligt, at de tager deres altan for givet. Derfor får de slet ikke udnyttet altanen, og de muligheder, som denne del af lejligheden faktisk giver en. Og det er en skam, for faktisk et privilegie.

Nyd solen fra din altan

Solbadning er en helt oplagt måde at nyde sin altan på. Alligevel er det overraskende sjældent at man ser nogen, som rent faktisk gør dette. Rigtig mange danskere vælger hellere at pakke en kæmpe taske med alt udstyret, og tage cyklen eller bussen ned til den nærmeste strand eller nærmeste park.

Dette kan selvfølgelig også være hyggeligt, men hvis formålet blot er at få lidt luft og noget sol på kroppen, så kan altanen være en mindst lige så god løsning. Her kan man sætte sig med en god bog og lidt at drikke, og så bare slappe af.

Det gode ved at bruge sin altan til udendørs afslapning frem for at skulle ud er mange. Her er man faktisk stadig hjemme, så selvom man bor i byen, så behøver det at skulle lidt uden for ikke at blive til en stor og uoverskuelig udflugt. Tværtimod kan man bruge det som et afslappende afbræk, hvor man hygger lidt ekstra om sig selv. Her kan man lave en god kop kaffe, hælde et glas kold vin op, eller bare sætte musik på så højt man nu har lyst til. Mulighederne er mange, fordi man er i sit eget hjem.

udendoers altan med glassider 1024x768

Hiv nyttige møbler ind på altanen

Altanen kan dog også sagens bruges lidt på samme måde, som man ville bruge et rum i sin lejlighed eller i sit hus. Man kan nemlig indrette den efter praktiske eller æstetiske formål, så den kommer til at se smuk ud eller kommer til at kunne bruges til noget specifikt. Igen er det egentlig kun fantasien, som sætter grænser.

Man kan for eksempel vælge at sætte en hængekøje op, bygge et fuglehus eller meget andet. Men her kommer alligevel to rigtig gode forslag til, hvad nogle af mulighederne kunne være.

En gasgrill er en smart tilføjelse til enhver altan. En gasgrill kan noget særligt, fordi den er drevet af gas frem for kul. Dette betyder at den sviner mindre, og at den er langt lettere at tænde og slukke for. Ofte er gasgrills også mindre end normale griller, og det betyder, at de lettere kan stå ude på en lidt mindre altan. Med en grill kan man få lækker grillmad om sommeren, og man kan byde sine gæster på lækkert kød og grønsager, imens man sidder sammen med dem på altanen og nyder sommeraftenen.

Pynt din altan med blomster

En anden ting som man altid kan ty til for at peppe altanen op er altankasser. Altankasser er altid gode, og man kan selv vælge om de skal være dekorative eller tjene et praktisk formål. Således kan man både vælge at putte farverige og velduftende blomster i kasserne, men man kan også vælge at putte et udvalg af lækre krydderurter i dem. Altankasser kan skabe en illusion om, at man er en del af naturen, selvom man er løftet langt op i luftet. De kan også skabe ro og harmoni, og gøre altanen til en lille byhave og et lille tilflugtssted. Læs mere på minaltan.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *